Si këngë shprese

1,200L

Në romanin “Si këngë shprese”, autori i mirënjohur dhe filozofi francez Jean D’Ormesson hedh pyetje filozofike mbi botën dhe origjinën e saj dhe reflekton mbi “Zotin, njeriun dhe hiçin e gjithësisë”.

95 in stock

Author:Zhan d'Ormeson

Në romanin “Si këngë shprese”, autori i mirënjohur dhe filozofi francez Jean D’Ormesson hedh pyetje filozofike mbi botën dhe origjinën e saj dhe reflekton mbi “Zotin, njeriun dhe hiçin e gjithësisë”. Duke shtjelluar pyetje filozofike mbi ekzistencën e universit, njeriut, dhe të paditurat më të thella dhe të mistershme që e kanë munduar gjithnjë njeriun, pyetjes se nga kemi ardhur dhe ku po shkojmë, ky libër është shkruar si një himn që i thur lavde jetës, lumturisë dhe letërsisë.

Autori shtjellon historinë e botës dhe njerëzimit, duke nisur nga Gjeneza sipas Testamentit të Vjetër, tek Planku dhe Aristoteli. Ai i çon lexuesit nëpër një aventurë filozofike dhe kozmologjike mbi ekzistencën e universit, yjeve, kohës, jetës, vdekjes, dashurisë, rastësisë, dhe shumë të tjera, duke i interpretuar ato me një frymë filozofike dhe imagjinate, që e shtyn lexuesin njëkohësisht të reflektojë dhe të ëndërrojë, por mbi të gjitha, të vlerësojë dhe të çmojë magjinë e lumturisë, gëzimit dhe shpresës që ofron jeta, me gjithë misteret e saj.

Category: