Tre histori ekstravagante

1,200L

Ky libër rrëfen tre histori të rrëfyera nga historiani Carlo M. Cipolla me stilin e tij tipik të hollë dhe sensin e humorit, që njëkohësisht do t’ju ngjallin kureshtjen, do t’ju informojnë dhe argëtojnë.

187 in stock

Author:Carlo M. Cipolla

Ky libër rrëfen tre histori të rrëfyera nga historiani Carlo M. Cipolla me stilin e tij tipik të hollë dhe sensin e humorit, që njëkohësisht do t’ju ngjallin kureshtjen, do t’ju informojnë dhe argëtojnë.

“Tre histori ekstravagante” nga autori dhe historiani Karlo M. Çipolla, është i ndarë në tre rrëfime të veçanta: “Homines duri” (Të fortët), “Mashtrimi i shekullit” dhe “Savaritë dhe Europa”. Historia e parë paraqet tablonë ekonomike të Italisë së shekullit XIV, të mbizotëruar nga familjet më të pasura dhe të fuqishme fiorentinase të asaj kohe, si familja Bardi, e cila kryen manovra dhe dredhi nga më të ndryshmet në përpjekjen për të ruajtur perandorinë e vet bankare. Historia e dytë rrëfen një nga mashtrimet më të mëdha monetare ndaj popullit turk në shekullin XVII dhe historia e tretë përshkruan komentet e dy autorëve të njohur francezë, mbi popujt e ndryshëm të Europës dhe zakonet dhe sjelljet e tyre tregtare.

Libri ofron për lexuesin një imazh të gjallë të evoluimit ekonomik të Europës, nga Mesjeta, deri në fillimet e kapitalizmit, me një gjuhë të mprehtë dhe ton humoristik.

Category: