Udhëzues për të humburit

1,200L

Nuk e dimë as pse u lindëm dhe as se ç`do bëhet me ne pas vdekjes. Jemi të gjithë të humbur.

24 in stock

Author:JEAN D’ORMESSON

Libri “Udhërrëfyes për të humburit” nga autori i mirënjohur dhe filozofi Jean D’Ormesson, anëtar i Akademisë Franceze, është një guidë për të gjithë ata kureshtarë që pyesin veten dhe duan të dinë mbi misteret e botës. Njerëzimi ende nuk i është përgjigjur dot pyetjes “Pse kemi lindur dhe ç’ndodh me njeriun pas vdekjes?” Njerëzit rrëmbehen nga aksidentet, ndodhitë dhe monotonia e jetës së përditshme, duke harruar se po endemi si të humbur në rrugëtimin tonë të jetës në Tokë, pa ditur motivin dhe sensin e tij.

Ky manual synon t’i japë përgjigje pyetjes ekzistenciale “Cili është sensi i jetës?” Autori thekson se të gjithë si njerëz, nuk e dimë as përse kemi lindur dhe as se çfarë do të ndodhë me ne pas vdekjes. Për këtë arsye, jemi të gjithë të humbur. Temat universale të këtij libri, të trajtuara me një nuancë filozofike dhe letrare, zhyten thellë në domethënien e kohës, jetës, vdekjes, mendimit, të mirës, të keqes, të panjohurës dhe ekzistencës njerëzore, duke tentuar të krijojnë një dritë në fund të tunelit të të panjohurave që na rrethojnë, për të gjetur një sens në rrugëtimin e papërsëritshëm të jetës.

Category: