Menaxhimi i vetvetes

1,200L

“Menaxhimi i vetvetes” është një libër i çmuar për këdo që dëshiron të hulumtojë rrugët e suksesit në jetë. Autori i mirënjohur Peter F. Drucker, i cili njihet si “babai i menaxhimit modern” paraqet ide mendjemprehta mbi biznesin dhe na jep mësime të çmuara për të menaxhuar jetët tona personale dhe për t’u bërë udhëheqës më të efektshëm.

132 in stock

Author:Peter F. Drucker

“Menaxhimi i vetvetes” është një libër i çmuar për këdo që dëshiron të hulumtojë rrugët e suksesit në jetë. Autori i mirënjohur Peter F. Drucker, i cili njihet si “babai i menaxhimit modern” paraqet ide mendjemprehta mbi biznesin dhe na jep mësime të çmuara për të menaxhuar jetët tona personale dhe për t’u bërë udhëheqës më të efektshëm.

Në këto dy artikuj klasikë nga Harvard Business Review, Drucker ofron çelësin sesi të bëhemi shefa të vetes dhe udhëheqës më të mirë për të tjerët. “Menaxhimi i vetvetes” identifikon pyetjet vetë-reflektuese që duhet t’i bëni vetes në mënyrë që të fitoni mendjemprehtësinë e duhur për të marrë në drejtim karrierën tuaj, ndërsa pjesa e dytë “Çfarë e bën një drejtues të efektshëm” paraqet sjelljet kyçe që ju duhen për të udhëhequr. Sëbashku, ato ju prijnë drejt një rruge të ndritur që do t’ju ndihmojë të krijoni vendin tuaj në shoqëri.

Arritësit më të mëdhenj në histori, nga fusha të ndryshme, qoftë Napoleoni, Da Vinçi, apo Mozarti, gjithmonë e kanë menaxhuar veten e tyre. Kjo ka luajtur një rol të madh që ata të bëhen jashtëzakonisht të suksesshëm në jetë. Por këto figura janë përjashtime të rralla dhe të pazakonta si në talentet, ashtu edhe në arritjet e tyre, aq sa konsiderohen jashtë kufijve të aftësive të zakonshme njerëzore. Prandaj, në ditët e sotme, shumica prej nesh që e konsiderojnë veten me dhunti modeste, duhet të mësojnë sesi të menaxhojnë veten. Ne duhet të mësojmë si të zhvillojmë veten tonë dhe të punojmë në mënyrë efikase për të dhënë një kontribut sa më të madh në shoqëri. Peter Drucker shpjegon si mund ta arrijmë këtë duke bërë pyetjet dhe vëzhgimet e duhura dhe duke kuptuar më në thellësi veten tonë dhe veçoritë tona unike.