Ali Oseku 2

230,400L

Secili nga peizazhet është i përmasave 100 x 80 dhe çmimi është 1,920 euro.

Ali Oseku bënte pjesë në artistët figurativë të rinj, të cilët eksperimentonin një art “ndryshe” nga arti i realizmit socialist.

Por ky moment interesant i zhvillimit të artit në vend u ndërpre nga ana e pushtetit komunist të kohës, duke bërë që disa nga protagonistët të burgoseshin.

Në mesin e atyre të cilët u burgosën për disa vjet, bënte pjesë dhe piktori Ali Oseku.

Para arrestimit, Oseku dogji të gjitha tablotë e realizuara deri në atë kohë, përveç dy veprave që mundën të shpëtojnë dhe sot ndodhen në studion e piktorit: “Portret burri” dhe “Portreti i nënës”.

Me ndryshimet e sistemit politik në Shqipëri pas viteve ’90, Oseku u bë një ndër emrat më të lakuar në artin pamor shqiptar.

Me shume:

Author:Ali Oseku
Category: